marți, 14 martie 2017

Tocanita de ciuperci

Ingrediente:
  • 300 gr. ciuperci;
  • 1-2 linguri ulei;
  • o ceapa mare;
  • 2-3 morcovi;
  • o telina mica;
  • un ardei kapia sau un gogosar mic;
  • 3-4 catei usturoi;
  • o legatura de marar;
  • 2-3 linguri bulion sau suc de rosii;
  • sare, piper, ghimbir, cimbru, busuioc, dupa gust.
Pasi:
  1. Ciupercile se spala bine, se taie sub forma dorita (cubulete, jullien, etc.) si se calesc in ulei. Se condimenteaza, dupa gust si se amesteca din cand in cand pana la evaporarea apei;
  2. Ceapa si 2 catei de usturoi se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoarea mica, ardeiul se taie cubulete mai mici si se adauga peste ciuperci pe rand, ceapa tocata, usturoiul, morcovii, telina si ardeiul, amestecand foarte bine dupa fiecare;
  3. Se pune cam un litru de apa clocotita peste amestecul de mai sus si se lasa la fiert la foc mic, cam 40-50 minute;
  4. Se toaca marunt mararul si restul de usturoi si se adauga in tocanita, amestecand bine, apoi bulionul sau sucul de rosii. Se mai lasa la fiert 10 minute;
  5. Se poate servi alaturi de mamaliguta si muraturi sau salata.
 Pofta buna!

Un comentariu: