marți, 4 octombrie 2016

Ciorba de linte rosie

Ingrediente:
  • 250 gr. linte rosie;
  • o ceapa potrivita;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac;
  • o suvita subtire de telina;
  • un gogosar mic sau un ardei kapia;
  • 2 linguri ulei de masline; 
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 l apa;
  • sare, piper si alte condimente, dupa gust: ghimbir, chimen, coriandru, busuioc sau tarhon;
  • 3 linguri bulion;
  • cateva fire de patrunjel verde tocat fin;
  • 250 ml bors proaspat sau zeama de la o lamaie.
Pasi:
  1. Lintea se lasa la inmuiat in apa rece 12 ore, schimbandu-se apa periodic;
  2. Se taie ceapa si legumele cuburi si se pun la fiert. In paralel, lintea se clocoteste 30-40 minute, apoi se scurge si se adauga peste legume. Se pun condimentele, uleiul si usturoiul tocat. Se mai fierb impreuna 30-40 minute;
  3. Se adauga bulionul, patrunjelul verde si borsul (pentru cei care prefera zeama de lamaie, aceasta se adauga direct in farfurie). Se mai lasa 5-10 minute pentru a da in clocot. 
  
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu